Box Communications | CSR och sociala medier lågt i kurs hos finansproffsen
En integrerad PR och kommunikationsbyrå baserad i Stockholm som hjälper kunder, allt från stora börsnoterade företag till startups och organisationer, med alla typer av kommunikationsbehov.
strategisk kommunikation, digital kommunikation, sociala medier, corporate communications, investor relations, medierelationer, think outside the box, PR-byrå, PR-konsulter, IR, PR, budskap, budskapsplattformar, integrerad kommunkation, Kina Desk, Kina PR, Kinesiska marknaden, China, China Desk, Chinese market
741
post-template-default,single,single-post,postid-741,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

CSR och sociala medier lågt i kurs hos finansproffsen

CSR och sociala medier lågt i kurs hos finansproffsen

När professionella finansmarknadsaktörer tar ett investeringsbeslut eller genomför en bolagsanalys är CSR-frågor av underordnad betydelse. Det och mycket annat visar en enkät som vi genomfört där drygt 100 professionella aktörer svarade anonymt på frågor om börsbolagens kommunikation i allmänhet och IR-kommunikation i synnerhet.

Finansproffsen rankar tillgänglighet till bolagsledningar högst, men informationskvalitén är avgörande för investeringsbesluten. Småbolagen har den största tillgängligheten men samtidigt anser sex av tio att deras IR-arbete inte håller måttet.

Några andra slutsatser från enkäten:

• När förvaltare och analytiker ombads nämna de tre viktigaste kriterierna för ett investeringsbeslut hamnar CSR-frågor längst ner på listan. Även en direkt fråga om vikten av CSR-frågor visar att dessa frågor väger relativt lätt.

• De viktigaste forumen för investerarrelationer är one-on-ones, rapportpresentationer samt IR-webb medan sociala medier, trots en explosionsartad utveckling, har en lång väg kvar för att nå finansproffsens gunst.

• Nivån på storbolagens IR-arbete anses generellt vara bra, medan ledningen är svårtillgänglig. För medelstora bolag är tillgängligheten bra, men en tredjedel tycker IR-arbetet är otillräckligt. Även om ledningen i småbolagen anses vara mycket tillgänglig så underkänner de flesta IR-arbetet i dessa bolag.

 

För mer information kontakta:
Mikael Zillén, grundare och partner, telefon: 0762-13 00 40

Relaterade texter

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.