Box Communications | Investor Relations
En integrerad PR och kommunikationsbyrå baserad i Stockholm som hjälper kunder, allt från stora börsnoterade företag till startups och organisationer, med alla typer av kommunikationsbehov.
Investor Relations, investerarrelationer, kapitalmarknad, aktieägare, IR-arbetet, kapitalkostnad
1620
page-template-default,page,page-id-1620,page-parent,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Investor Relations

Investor Relations (IR), eller investerarrelationer, kan man säga är ett samlingsbegrepp för hur företag informerar om verksamhetens utveckling.

Ursprungligen var målgruppen för denna information i första hand kapitalmarknad och aktieägare, men i takt med att information tenderar att konvergera har målgruppen för IR-arbetet breddats genom åren. Utöver de institutionella ägarna, småsparare och kanske en eller annan analytiker är bland andra även personal (såväl befintliga som framtida), kunder, leverantörer och media viktiga målgrupper. I den alltmer digitaliserade värld vi lever i bör även hänsyn tas till den snabba informationsspridning som sker i digitala kanaler.

Oavsett målgrupp eller kanal handlar ett gott IR-arbete om att bygga förtroende, vilket allt annat lika i en förlängning ger en högre värdering och en lägre kapitalkostnad.

Senaste nytt