Box Communications | Noteringstorkan ett minne blott?
En integrerad PR och kommunikationsbyrå baserad i Stockholm som hjälper kunder, allt från stora börsnoterade företag till startups och organisationer, med alla typer av kommunikationsbehov.
strategisk kommunikation, digital kommunikation, sociala medier, corporate communications, investor relations, medierelationer, think outside the box, PR-byrå, PR-konsulter, IR, PR, budskap, budskapsplattformar, integrerad kommunkation, Kina Desk, Kina PR, Kinesiska marknaden, China, China Desk, Chinese market
2159
post-template-default,single,single-post,postid-2159,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Noteringstorkan ett minne blott?

Noteringstorkan ett minne blott?

Sveriges Finansanalytikers Förening, SFF, bjöd på höstmingel på torsdagskvällen i gamla biografen Astoria på Nybrogatan i Stockholm. Pontus Herin frågade ut Olof Stenhammar och Nicklas Storåkers, den senare numera arbetssökande. Självklart kom noteringstorkan upp på agendan. Stenhammar svarade med seniorens avslappnade attityd: ” Det här har vi sett tidigare, det går upp och ner”. Storåkers var överväldigande positiv och menade att Stockholm kommer att få se ett stort antal noteringar inom det närmaste året. Orsaken menade han, är riskkapitalbolagens höga avkastningskrav.

SFF - Sveriges Finansanalytikers Förening

Det är mycket prat nu om att noteringstorkan snart är ett minne blott och på en del låter det som om det kommer en flodvåg av IPOer. Och som någon konstaterade i vimlet, man ska inte underskatta psykologin i detta. Säger tillräckligt många samma sak så blir det en sanning.

Visst behöver Stockholmsbörsen några nya noteringar som energiinjektion. Och de måste göras bra. Vårt medskick till de bolag som nu funderar på en notering är att  starta förberedelserna i god tid och att också ta med kommunikationsaspekterna. Att vara väl förberedd också inom kommunikationsområdet sparar tid och energi och skapar bättre förutsättningar för en lyckad notering, också sett på längre sikt.

 

(Läs gärna också: Några handfasta råd inför en börsnoteringsprocess, som vi nyligen publicerade.)

 

Relaterade texter

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.