Think INSIDE the Box #6 – Förenkla kvartalsrapporterna - Box Communications
En integrerad PR och kommunikationsbyrå baserad i Stockholm som hjälper kunder, allt från stora börsnoterade företag till startups och organisationer, med alla typer av kommunikationsbehov.
strategisk kommunikation, digital kommunikation, sociala medier, corporate communications, investor relations, medierelationer, think outside the box, PR-byrå, PR-konsulter, IR, PR, budskap, budskapsplattformar, integrerad kommunkation, Kina Desk, Kina PR, Kinesiska marknaden, China, China Desk, Chinese market
2912
post-template-default,single,single-post,postid-2912,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Think INSIDE the Box #6 – Förenkla kvartalsrapporterna

Think INSIDE the Box #6 – Förenkla kvartalsrapporterna

NASDAQ OMX har gjort det möjligt för bolagen att förenkla rapporterna för kvartal 1 och 3. I korthet innebär det att ni inte behöver tillämpa IAS 34 Interim Financial Reporting och ni kan skriva mindre text. Ni kan också utesluta moderbolagsredovisningen.  För vissa bolag kan det här innebära lättnader i arbetet med att ta fram kvartalsrapporter. Kom bara ihåg att informera finansmarknaden i förväg om och i så fall vilka förändringar ni tänker göra.

 boxes

Många bolag har fastnat i sin kvartalsrapportform och glömmer möjligheten att strukturera om den allt eftersom affären förändras och bolaget utvecklas. En väl genomarbetad och strukturerad kvartalsrapport ökar finansmarknadens intresse för ert bolag. Se alltid till att tidigt lyfta fram det väsentligaste i rapporten. Undvik marknadsföring av bolaget och alltför mycket produktinformation. Ni ska fokusera på det som är relevant för kvartalet liksom den ackumulerade perioden. Glöm inte att följa upp med kommentarer och eventuellt också finansiella data för både kort- och långsiktiga mål. Då får ni en rapport som marknaden tycker är intressant och läsvärd.

 

 

Relaterade texter

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.