Box Communications | Twitter ökar kraftigt bland svenska börsbolag
En integrerad PR och kommunikationsbyrå baserad i Stockholm som hjälper kunder, allt från stora börsnoterade företag till startups och organisationer, med alla typer av kommunikationsbehov.
strategisk kommunikation, digital kommunikation, sociala medier, corporate communications, investor relations, medierelationer, think outside the box, PR-byrå, PR-konsulter, IR, PR, budskap, budskapsplattformar, integrerad kommunkation
1019
post-template-default,single,single-post,postid-1019,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Twitter ökar kraftigt bland svenska börsbolag

Twitter ökar kraftigt bland svenska börsbolag

Box Communications återkommande genomgång av Twitteranvändandet bland svenska börsbolag visar att antalet bolag med Twitterkonton ökat med över 60 procent sedan årsskiftet. Bland Large Cap-bolagen har nu drygt hälften ett Twitterkonto, motsvarande siffror för Mid- och Small cap-bolagen är cirka 35 respektive 23 procent.

–        När vi vid årsskiftet gjorde samma genomgång var förändringstakten marginell, så även om aktivitetsnivån varierar stort mellan bolagen är detta en signifikant ökning som visar på ett tydligt trendbrott. Eftersom många ser ett ökat engagemang i sociala medier som en resursfråga är det inte konstigt att de största bolagen är överrepresenterade, men vi är övertygade om att de mindre bolagen som annars har svårt att nå ut skulle gynnas lika mycket eller mer av ett ökat engagemang i sociala medier, säger Mikael Zillén, grundare av Box Communications.

Listan ”Swedish listed companies” är en publik twitterlista som Box Communicaitons tillhandahåller. Den innehåller idag totalt 97 Twitterkonton tillhörande 90 noterade bolag. Om du saknar något bolag på listan säg gärna till så rättar vi till. (Här finns listan)

/Mikael Zillén
Grundare & Digital Specialist
+46 762 13 00 40 | mikael.zillen (@) boxcomm.se
Connect onTwitter%20button | LinkedIn button

Relaterade texter

No Comments

Post a Comment

*