Börsbolag sitter på en kommunikativ guldgruva

Börsbolag sitter på en kommunikativ guldgruva

Det är inte bara cash som är kung, även content kan vara det. Och alla har något att berätta, eller hur?

På aktiemarknaden är information hårdvaluta, framförallt i aktier med en livlig handel. Oavsett sanningshalten i informationen så kan en tweet numera sätta igång rörelser där miljardvärden skapas och försvinner. Men så är det naturligtvis inte för alla. För där storbolagen bara behöver lyfta på luren för att få in en artikel om vd:s fritidsintresse eller om någon ny satsning, sitter ledningsgruppen för såväl mellanstora som mindre bolag med trånande blickar och aktier med en begränsad handel. Bland dessa bolag har dessutom de senaste årens noteringsbonanza gjort att kampen om medieutrymme hårdnat.

Men allt är inte nattsvart.

 

Nya tider skapar nya medieaktörer

Under de senaste åren har vi sett nya aktörer dyka upp. Exempelvis finns Breakit som täcker techbolag, den digitala nyhetsbyrån Finwire och Realtid har fått ny luft under vingarna efter investmentbolaget Custos kapitalinjektion. Men den stora nyheten vad gäller behov av content landade ändå i slutet av förra veckan. Då meddelade Dagens Industri att man startar en renodlad ekonomi-tv-kanal som varje dag ska sända mellan 06.00-18.00.

 

"Konceptet är detsamma som genomsyrar alla Di:s produkter – en kombination av affärsnytta och underhållning."

 

Mycket innehåll blir det

Även om det säkert kommer att vara en del repriseringar så kommer en tv-kanal som dagligen ska sända 12 timmar, inom ett så nischat område som ekonomi, att behöva en hel del innehåll. Här kommer det uppstå stora möjligheter att hitta en ny kommunikativ plattform för att nå ut och förädla sitt varumärke. Det gäller såväl bolag som personer som vill axla en expertroll.

 

Symbiotiskt förhållande

I takt med att media digitaliserats så har de olika kanalernas unicitet minskat. För ett antal år sedan var det nästan otänkbart för ett medium att publicera innehåll från en konkurrent, i dag sker det nästan ögonblickligen. Som oftast med hänvisning till källan. I kombination med minskade resurser för att skapa eget material har det inneburit att den som äger innehåll sitter med trumf på hand. Ett annat sätt att se på det är att relationen mellan media och de som vill nå ut har blivit mer symbiotisk, maktbalansen har blivit jämnare.

 

Hur kan ni ta vara på detta tillfälle?

Tyvärr finns det ingen universallösning utan alla måste utgå ifrån sin egen verklighet. Det gäller att skapa en tydlig mediestrategi med realistiska och väldefinierade mål. Sen är det bara att skrida till verket. Låter enkelt? Om inte, hör av dig så kan vi diskutera vad som skulle vara bäst för dig eller ditt företag.

 

/Mikael Zillén
Seniorkonsult & Digital Specialist
+46 762 13 00 40 | mikael.zillen (@) boxcomm.se
ConnectTwitter%20button | LinkedIn button

 

 

No Comments

Post a Comment

*

%d bloggare gillar detta: