Favoritlänkar just nu: Sociala medielandskapet 2017, blockchains, video på LinkedIn & Gagnam Style

Favoritlänkar just nu: Sociala medielandskapet 2017, blockchains, video på LinkedIn & Gagnam Style

Favoritlänkar just nu: I ”Favoritlänkar just nu” samlar vi länkar till artiklar, klipp eller program som vi tittat på, läst eller lyssnat till den senaste veckan. Oftast är det nyproducerat material vi snappat upp, men ibland kan det vara sådant som flugit under vår radar ett tag. Alltid relevant, tycker vi i alla fall.

 

Veckans utgåva innehåller länkar om: Infographic över det sociala medielandskapet 2017, LinkedIn lanserar video, blockchains for dummies och att Gagnam Style inte längre är störst på YouTube.

 

Det sociala medielandskapet 2017

Brian Solis har tillsammans med byrån JESS3 sedan 2008 försökt sammanställa tillståndet för sociala medier i en infographic, "The Conversation Prism". I veckan som gick kom den senaste versionen, 5.0. Sedan förra utgåvan 2013 har 86 bolag försvunnit och 141 tillkommit vilket visar på den enorma förändringstakt som sker inom området och att "The Conversation Prism" ska ses som en ögonblicksbild av hur det ser ut här och nu.

 

LinkedIn lanserar video

Bland många andra rapporterade The next web om LinkedIns videoplaner. LinkedIn kanske är sist på tåget men med sin tydliga affärsprofil kommer säkert video att få ett stort genomslag även här. En skillnad mot andra nätverk är att de kommer dela information om vem som tittat.Enligt LinkedIn kommer denna funktionalitet att rullas ut under de närmaste månaderna.

 

Blockchain for dummies

Blockchain och AI måste vara de områden det surras mest om just nu. Men vad är blockchain egentligen? Det försöker man reda ut i senast avsnitten av podden ”To embarrassed to ask”.

 

Gagnam style inte längre #1

CNBC rapporterar att ”Gagnam Style” med artisten PSY inte längre har rekordet för mest visningar på YouTube. I veckan som gick övertog Wiz Khalifa och Charlie Puth över tronen med sin låt ”See You Again”. I skrivande stund har den senare 2 930 617 141 visningar mot ”Gagnam Style’s” 2 903 535 740.

 

 

 

 

Vad har du läst, tittat på eller lyssnat till den senaste tiden?

 

 

/Mikael Zillén
Grundare & Seniorkonsult 
+46 762 13 00 40 | mikael.zillen (@) boxcomm.se
ConnectTwitter%20button | LinkedIn button

 

 

No Comments

Post a Comment

*

%d bloggare gillar detta: