10 anledningar till att använda film i er företagskommunikation

Film, foto, podd, reklamfilm, sociala medier, företagsfilm

10 anledningar till att använda film i er företagskommunikation

Även om man har en bra berättelse om bolaget och dess framtid är den inte värd så mycket om den inte når ut till målgrupperna. Kampen om sändningstid är knivskarp och ännu ett framträdande hos Aktiespararna eller liknande kanske inte ger så mycket tillbaka. Bättre då att investera i eget material. Rörlig bild, eller video, är ett kraftfullt verktyg som kan användas för att stärka en Corporate Story. Genom att använda video kan man på ett enkelt och visuellt sätt kommunicera företagets värderingar, produkter och tjänster samt skapa en starkare relation med kunder och intressenter.

 

En välproducerad företagsvideo kan ge en mer personlig och autentisk känsla än traditionella textbaserade eller statiska bilder. Genom att inkludera anställda, kunder och andra intressenter i videon kan man visa upp företagets kultur och värderingar på ett sätt som skapar engagemang och förtroende.

 

En annan fördel med rörlig bild är att det är ett effektivt sätt att kommunicera komplexa eller tekniska koncept på ett enkelt och förståeligt sätt. Genom att kombinera visuella effekter med en berättarröst kan man göra abstrakta eller svåra koncept mer tillgängliga för en bredare publik.

 

När det gäller Corporate Storytelling kan video användas på olika sätt. Man kan till exempel skapa en kort introduktionsvideo som visar upp företagets historia, produkter och tjänster. Det kan också vara en bra idé att inkludera testimonials från nöjda kunder eller anställda för att skapa en mer personlig och trovärdig berättelse. Videon kan också användas för att förstärka ett visst budskap eller tema.

 

Som sagt, film kan användas i många olika syften för att nå ut till en bredare publik. Med en tydlig plan och rätt budget kan man uppnå storverk.

 
 
 

Här summerar vi de 10 främsta anledningarna till att använda film i sin företagskommunikation:

 

  1. Ökat engagemang: Film är ett kraftfullt medium som kan fånga tittarens uppmärksamhet och öka deras engagemang. En välproducerad film kan hjälpa till att förmedla ditt budskap på ett sätt som är mer engagerande och minnesvärt än text eller bilder.

 

  1. Gör det mer begripligt: Film kan hjälpa till att förklara komplexa koncept och processer på ett enkelt och begripligt sätt. Genom att använda animeringar, grafik och andra visuella element kan du hjälpa dina tittare att förstå din produkt eller tjänst på ett mer djupgående sätt.

 

  1. Ökad tillgänglighet: Med videokommunikation kan du nå en bredare publik. Dina filmer kan delas online, spridas i sociala medier och skickas till många människor samtidigt. Detta kan hjälpa till att öka medvetenheten om ditt företag och nå ut till en större potentiell kundkrets.

 

  1. Stärkt varumärkesmedvetenhet: Film kan hjälpa till att bygga och stärka ditt varumärke. Genom att använda en konsekvent stil och ton i dina filmer kan du skapa en starkare varumärkesidentitet och öka kundlojaliteten.

 

  1. Personligt innehåll: Film ger möjlighet att skapa personliga och mänskliga relationer med tittare. Du kan använda film för att visa upp ditt team, din produktionsprocess eller dina kunder, vilket kan bidra till att bygga förtroende och skapa en starkare relation med dina kunder.

 

  1. Bättre SEO: Film kan hjälpa till att förbättra sökmotoroptimeringen (SEO) för ditt företags hemsida och annat innehåll online. Videor har högre klickfrekvens och längre besökstid jämfört med text- och bildinnehåll, vilket kan hjälpa till att förbättra rangordningen för er webbplats hos sökmotorerna.

 

  1. Bättre konvertering: Film kan hjälpa till att öka konverteringarna på din webbplats eller i dina annonser. En välproducerad film kan övertyga tittare att köpa din produkt eller använda dina tjänster, vilket kan öka din försäljning och omsättning.

 

  1. Flexibilitet: Film kan anpassas till olika plattformar och format, vilket ger företag större flexibilitet i sin kommunikation. En kort film kan användas för sociala medier, medan en längre film kan användas för din webbplats eller för evenemang.

 

  1. Kostnadseffektivitet: Filmproduktion har blivit mer tillgänglig och prisvärd, vilket gör det till en kostnadseffektiv lösning för företagskommunikation. Med en bra filmstrategi kan man skapa en bra mix mellan professionellt producerat material och egenproducerade filmer, vilket ger mer innehåll till en lägre genomsnittskostnad.

 

  1. Möjlighet till mätning: Film ger möjlighet att mäta framgången för din kommunikation. Du kan mäta antalet visningar, delningar, klick och konverteringar, vilket ger dig insikt i vilket innehåll som fungerar bäst och hur du kan förbättra din kommunikation i framtiden. Detta kan hjälpa dig att optimera ditt marknadsföringsarbete och öka din avkastning på investeringen (ROI).

 

Om det här låter som en strålande idé som du gärna vill diskutera vidare, hör gärna av dig så tar vi ett möte tillsammans med vår Kreativa Producent, Anton Körberg, där vi går igenom tänkbara upplägg för ditt företag baserat på vad ni vill uppnå i fokus.

 

 

Här kommer några ord från Anton:

 

Hej, Anton här!

 

Jag har skrivit, producerat, regisserat och klippt sketcher och reklamfilm för många olika typer av kunder. Allt från små till stora produktioner, för sociala medier till tv och allt från informativt till roligt.
 

För bästa resultat sitter vi på Box gärna ned med kunderna för att tillsammans komma fram till vad som blir bäst med den budget som finns. Många brukar fråga vad en film kostar men det är tyvärr omöjligt att svara på. Ibland behövs mycket teknik, många människor, flera inspelningsdagar eller platser med mera. Men redan efter ett möte brukar en tydlig bild komma fram.
 

Vi kan även prata poddar om intresse finns. Jag har en del erfarenhet från det området också eftersom jag har jobbat som programledare i kommersiell radio i över 10 år.
 
 

Så om något av detta verkar intressant hör av dig till Mikael nedan så bokar vi upp en tid!

 

/Mikael Zillén, Grundare & Senior Rådgivare
+46 762 13 00 40 | mikael.zillen (@) boxcomm.se
ConnectTwitter%20button | LinkedIn button

 

Prenumerera

* indicates required
No Comments

Post a Comment

*

/* ]]> */