5 tips för att få fler följare på Twitter

Digital kommunikation, sociala medier

5 tips för att få fler följare på Twitter

Vi hjälper regelbundet företag att komma igång med olika aktiviteter i sociala medier. En vanlig fråga är hur man gör för att få fler följare på Twitter.

twitter-bird-blue-on-white

Att ha många följare på Twitter är i sig inget självändamål, viktigare är att de är relevanta. Det innebär att antalet följare kanske inte är ett bra mått, eftersom antalet potentiella följare är en funktion av vilken målgrupp man vänder sig till. En framgångsrik DJ som @avicii har en målgrupp bestående av fans aktiva i sociala medier på global basis medan oljebolaget @lundinpetroleum, trots ett börsvärde på drygt 40 miljarder, har en betydligt mindre potentiell målgrupp. Detta avspeglar sig också i antalet följare där @avicii har närmare 1,4 miljoner medan @lundinpetroleum har 125. Vem ha störst tillväxtpotential?

Det viktiga är att sätta mål och börja med att följa tipsen nedan.

1)      Välj bild och beskrivning med omsorg

En genomtänkt och tilltalande design och samt en bra beskrivning av vilka ni är visar att ni tar ert engagemang på allvar. Detta kanske inte ger så många nya följare, men är mer av ett minimikrav.

2)      Identifiera din målgrupp

Som jag nämnde ovan så har alla en målgruppspotential, det gäller bara att hitta er. Det kan exempelvis handla om branschspecifika frågor, investerare eller konsumenter etc.

3)      Twittra regelbundet, när din målgrupp är vaken

Det man stoppar in får man tillbaka, ungefär så. Jag tror det var Jan Gradvall som sa i podcasten Värvet att en bra tweet tål att upprepas. Han likande även Twitter med radiolyssnande där som man sätter på och lyssnar till lite då och då, vilket gör att även om man twittrar samma sak flera gånger kommer de flesta att bara se det en gång.

4)      Välj språk

Om man har sina målgrupper i Sverige ska man naturligtvis twittra på svenska, men det har naturligtvis sina begränsningar. Av naturliga skäl kommer du få fler följare om du även twittrar på engelska.

5)      Pinga människor du vill uppmärksamma

Om du vill få andra användare att få upp ögonen för ert twittrande kan man inleda en dialog. Det kan ske genom att ställa frågor, kommentera eller att nämna andra användare i dina inlägg och sedan pinga dessa. Att pinga är med andra ord att uppmärksamma någon på något man skrivit om. Man skulle exempelvis kunna skriva ”5 tips för att få flera följare”, (ping @avicii @lundinpetroleum)

Sen finns det naturligtvis en massa andra saker man kan göra, men det får vi ta en annan gång.

/Mikael Zillén
Founding Partner & Senior Consultant
+46 762 13 00 40 | mikael.zillen@boxcomm.se

twitter-bird-blue-on-white

 

 

No Comments

Post a Comment

*

/* ]]> */