7 vd:ar på Twitter, här är de. Del 1

7 vd:ar på Twitter, här är de. Del 1

Vi genomförde nyligen vår återkommande genomgång av hur listade och noterade bolag använder sig av Twitter. Pressmeddelandet om detta finns att läsa här. Som ett led i detta arbete har vi också identifierat 7 stycken vd:ar som regelbundet delar med sig av information på Twitter. Vi kommer nu i två blogginlägg presentera vilka dessa personer är och de bolag de representerar. Vi vill inte göra någon rankinglista så vi har helt enkel valt att presentera twittrarna med utgångspunkt i börsvärde. En kort sammanfattning: De sju twittrande vd:arna är alla män. Inget förvånande i detta, rent statistiskt behöver det twittrande vd:arna bli tre gånger fler innan den första kvinnliga vd:n dyker upp. Vd:arna representerar bolag med börsvärden mellan cirka 100 miljoner och 67 miljarder. Bolagen återfinns på såväl på Nasdaq OMX stora lista, First North och Aktietorget.

 

Men nu kör vi:

Plats 7

Johnny_BerlicJohnny Berlic, Mindmancer, @Mindmancer

Nasdaq OMX First North, Börsvärde drygt 100 miljoner

Mindmancer listades på Nasdaq OMX tillväxtbörs First North så sent som i november förra året. Bolaget tillhandahåller smarta system för kameraövervakning och listningen på First North var en del i planen att expandera verksamheten utomlands. expansionsplanerna. Jonny Berlics twitternamn är detsamma som bolagsnamnet, @Mindmancer och där kommer man kunna följa bland annat hur denna utlandsexpansion flyter på.

 

 

Plats 6

Jon_KarlungJon Karlung, Bahnhof, @JonKarlung

Aktietorget, börsvärde drygt 520 miljoner

Jon karlung är vd för företaget Bahnhof som återfinns på aktietorget. Bahnhof är en internetleverantör som grundades redan 1994. Som de själva säger har de fått ett rykte om sig som en hårdnackad försvarare av integritet och yttrandefrihet. Jon Karlung skriver under twitternamnet @JonKarlung där kan man bland annat läsa om just integritetsfrågor vilket kan vara intressant i dessa tider.

 

 

Plats 5

Stefan Skarin IAR System, @sskarinStefan_Skarin

Nasdaq OMX Small Cap, Börsvärde 730 miljoner

IAR Systems är en av de ledande leverantörerna i världen av mjukvara för programmering av chip i inbyggda system. IAR Systems utveckling drivs bland annat av tillväxten av antalet digitala produkter i världen. Om man vill hålla sig uppdaterad inom detta område kan följa @sskarin. Bättre där än på hemsidan där hans senaste vd-brev handlar om 2012…

 

 

Plats 4

Lars Stugemo, HiQ, @lsttwitLars_Stugemo

Nasdaq OMX Mid Cap, 2 miljarder

HiQ är ett IT- och managementkonsultbolag specialiserat på kommunikation, mjukvaruutveckling och affärskritisk IT. HiQ har alltid legat i den kommunikativa framkanten. Många kanske minns deras kreativa årsredovisningar runt millennieskiftet. Eftersom HiQ alltid legat lång fram kommunikationvt är det kanske inte så konstigt att Lars är en aktiv twittrare som går att följa under twitternamnet @lsttwit.

 

Här finns topp 3.

/Mikael Zillén
Seniorkonsult & Digital Specialist
+46 762 13 00 40 | mikael.zillen (@) boxcomm.se
Connect onTwitter%20button | LinkedIn button

 

No Comments

Post a Comment

*

/* ]]> */