CES 2016 – en spaning

CES 2016 – en spaning

Jag hade förmånen att få besöka årets CES-mässa i Las Vegas, världen största elektronikmässa. Årets upplaga började den 6 januari och avslutades i förrgår. Det är på CES man brukar se vart elektroniktrenderna för det kommande året är på väg och jag var där för att rekognosera och få en känsla inför eventuella framtida engagemang på plats.

Print
Nästan alla är där, från enproduktsbolag till de stora globala spelarna. Man kan hitta allt från sladdar, väggfästen, ergonomiska möbler, hörlurar, högtalare, övervakningskameror, tv-antenner(?), smart-tv, e-sports, gaming i alla dess former, mikrofoner, kameror, smarta cykelhjälmar, klockor och smarta hem mm mm mm.

Utöver att det är kineser överallt, både de stora namnen och små legotillverkare och allt där emellan, var de två mest förekommande produktområdena drönare och VR (virtual reality), med drönare som det absolut hetaste produktområdet.

Kineser

Eftersom det här var mitt första besök på CES kan jag inte jämföra med tidigare år men man kan lugnt säga att kinesiska bolag tar för sig och känns verkligen som framtiden. Bolag som Huawei, Letv och ZTE kändes toppmoderna och i teknologisk framkant. Kodak och Letv hade båsen bredvid varandra, och det var verkligen framtid och dåtid.

VR (Virtual Reality)

VR har jag för mig var förra årets stora ”snackis” med Oculus Rift i spetsen. Oculus hade en av de mest välbesökta montrarna och det fanns även många andra bolag med VR-erbjudanden på plats. Exempelvis visade hörlurstillverkaren Sennheiser en kombination av sina hörlurar och VR-glasögon.

Drönare, drönare och ännu mer drönare

Drönare såg man i stort sett vart man än vände blicken, kändes som alla bolag oavsett huvudprodukt ville ha någon form av drönare i sin monter. Det fanns drönare i alla storlekar, till och med en enmansdrönare från EHANG.

Svenska bolag: Såg Sudio, Happy Plugs, Ericsson och Zound Industries, där de två sistnämnda hade lika stora montrar…

Bästa show: Parrot minidrones

Störst: Samsung

Spektakulärt: LG:s OLED tv

Såg inte: Smarta klockor

 

Om du har undringar om CES eller vill höra den långa versionen så är det bara att höra av dig!

/Mikael Zillén
Grundare & Digital Specialist
+46 762 13 00 40 | mikael.zillen (@) boxcomm.se
Connect onTwitter%20button | LinkedIn button

No Comments

Post a Comment

*

/* ]]> */