Endast fem procent av börsens vd:ar finns på Twitter

Endast fem procent av börsens vd:ar finns på Twitter

Endast fem procent av börsbolagens vd:ar återfinns på Twitter visar Box Communications årliga genomgång av hur digitala börsbolagen och dess ledningar är. Detta är en liten uppgång från undersökningen 2014, men nivån är låg i ett internationellt perspektiv. I jämförelse med nya snabbväxande bolag med digitala affärsmodeller är nivån anmärkningsvärt låg.

twitter-bird-blue-on-whiteUnder det senaste året har antalet börsbolag med ett twitterkonto för företagsnyheter ökat med sex procent, då antalet noterade bolag samtidigt ökat med 10 procent har det totala twitteranvändandet sjunkit. Av de 275 (249) bolag som var noterade vid Nasdaq Stockholm main market den 26 maj 2015 hade 116 (110) bolag ett twitterkonto för företagsnyheter vilket motsvarar 42 (44) procent. Siffror inom parentes avser förra årets undersökning.

Alla bolag påverkas i någon utsträckning av den pågående digitaliseringen. För att undvika att bli utslagna av den digitala darwinismen måste alla organisationer försöka hänga med i utvecklingen och förstå hur den påverkar just deras ekosystem. Det är viktigt att högsta ledningen agerar som digitala förebilder. Det är ingen slump att alla vd:ar för nya framgångsrika digitala bolag som Spotify, Klarna, Truecaller och iZettle alla återfinns på Twitter, säger Mikael Zillén, grundare och digital specialist på Box Communications.

Bland de så kallade Large Cap-bolagen twittrar 60 procent av bolagen. För ett år sedan var det nästan 70 procent. Användandet av Twitter sjunker med bolagens storlek. Bland Mid Cap-bolagen är det drygt 41 (44) procent som har twitterkonto och drygt 30 (33) procent bland börsens Small Cap-bolag. Totalt antal identifierade börs-vdar som twittrar uppgår till 13 stycken.

Digital_Darwinism
Undersökningen är genomförd av Box Communications under perioden 18 – 25 maj 2015, undersökningen 2014 genomfördes under mars månad.

Du hittar alla de twittrande börsbolagen i listan ”Swedish listed companies”. Listan innehåller totalt 145 twitterkonton. (Här finns listan: https://twitter.com/Box_Comm/lists/swedish-listed-companies)

 

/Mikael Zillén
Founding Partner, Senior Consultant & Digital Specialist
+46 762 13 00 40 | mikael.zillen (@) boxcomm.se
Connect onTwitter%20button | LinkedIn button

 

No Comments

Post a Comment

*

%d bloggare gillar detta: