Entreprenörer med kapitalbehov, se hit!

Entreprenörer med kapitalbehov, se hit!

Under de senaste 25 åren har vi på Box Communications, såväl under lång tid inom investment banking som de senaste 10 åren som kommunikationsrådgivare, lyssnat på mängder av investerarpresentationer. Och även om det emellanåt dyker upp riktigt bra presentationer som man förstår kan locka investerares intresse, och kapital, håller de flesta en kvalitet som lämnar mycket mer att önska.

För ett noterat eller listat bolag kanske en undermålig investerarpresentation och investment case inte gör någon större skada i det i det korta perspektivet, men den ”lyxen” har inte startups som behöver finansiera tillväxt. Där kan skillnaden mellan bra eller dålig investerarkommunikation i bästa fall leda till sämre finansieringsvillkor och i värsta fall leda till att finansieringen helt uteblir.

 

bad-presentation
 

Varför blir det på detta viset?

Det finns många olika orsaker till att många bolag inte når upp till sin värderingspotential. Man brukar säga att som man frågar får man svar, men om man inte ens vet vem eller vad man ska fråga ja då får man definitivt inga eller felaktiga svar.

Att entreprenörer har en stark tro på sina produkter eller tjänster är i många avseenden bra, men inte nödvändigtvis när man träffar luttrade och lätt cyniska investerare. Då kan det vara bra att ha ett objektivt bollplank som kan sätta rätt tonalitet och förväntansbild.

Frågan blir då vem det bollplanket ska vara. För det är ju trots allt så att många av de undermåliga presentationer man har hört genom åren sannolikt har paketerats och manglats med hjälp av extern hjälp, rådgivare som säkert varit bra inom sina respektive områden men som saknat den tvärkompetens inom företagande, finansmarknad och kommunikation som krävs för att få alla pusselbitar på rätt plats.

När ni ska träffa investerare nästa gång vågar ni chansa eller vill ni att en rådgivare med rätt tvärkompetenser ska titta på era budskap och presentationer i förväg?

En timmes gratis konsultation 

För bidra till startup-scenen i Stockholm, men naturligtvis också för att bygga nätverk, kommer vi under september månad att erbjuda tio stockholmsbaserade startups en timmes gratis konsultation. Om du eller ditt bolag är intresserade av detta maila kontaktuppgifter till mikael.zillen (@) boxcomm.se så kommer vi att återkomma i månadsskiftet augusti/september till de bolag som valts ut.

En chans värd att ta tycker vi, vad tycker ni?

 

Frågor eller synpunkter? kontakta gärna:
Mikael Zillén
Founding Partner, Senior Consultant & Digital Specialist
+46 762 13 00 40 | mikael.zillen (@) boxcomm.se
Connect onTwitter%20button | LinkedIn button

 

 

No Comments

Post a Comment

*

/* ]]> */