Favoritämnen just nu: En dyr juicemaskin, ny affärsängel, AI från Google, Facebook-algoritmer m.m.

Favoritämnen just nu: En dyr juicemaskin, ny affärsängel, AI från Google, Facebook-algoritmer m.m.

I ”Favoritämnen just nu” samlar vi länkar till artiklar, klipp eller program som vi tittat på, läst eller lyssnat till den senaste veckan. Oftast är det nyproducerat material vi snappat upp, men ibland kan det vara sådant som flugit under vår radar ett tag. Alltid relevant, tycker vi i alla fall.

Veckans utgåva innehåller: En mycket dyr juicemaskin, Zlatan som VC, nytt ritverktyg från Google, Facebook-algoritmer, podcasten Startup samt ”humbugpiller”.

 

Juicero

En av senaste veckans stora nyheter inom startup-världen handlade om Juicemaskinsbolaget Juicero. Man kan säga att deras produkt är lite som Nespresso, fast med kapslar innehållande råvaror till juice istället för kaffe. Den stora skillnaden, som Bloomberg visade på, är att där Nespresso har fått konkurrens av andra tillverkare är Juiceros största konkurrent ett par händer… Man behöver alltså inte bolagets maskin för 400 dollar.

 

 

När jag läste om att Juicero tog in över 1 miljard kronor i riskkapital förra året så jobbade Box Communications med Philips och deras lansering av sin slowjuicer i Sverige. Det luktade lite bubbelvarning att då läsa att någon fått in så mycket pengar för att göra en juicemaskin. Som kuriosa kan jag nämna att ett av våra förslag till Philips var att de i samarbete med dagligvaruhandeln skulle ta fram färdigpackade vitaminpåsar med frukt och grönt, det kanske kommer nu.

 

 

AI-verktyg från Google

Såg ett smart verktyg för den som vill göra snabba proffsiga teckningar. Fungerar tydligen lika bra i mobilen, paddan eller datorn. Från vännerna på Google.

https://aiexperiments.withgoogle.com/autodraw

 

 

Chicago Tribune om ändrade algoritmer från Facebook

En bra text om hur Chicago Tribune märkt av att de får allt mindre visningar från Facebook sedan algoritmförändringarna i januari.

 

Visa på Medium.com

 

 

Ny superaffärsängel?

Nu när Zlatan Ibrahimovic kommer att vara borta från toppfotbollen under cirka ett år lär han i kombination med rehab träningen behöva sätta tänderna i någonting annat. Så innan han återkommer till fotbollsplanen (LA Galaxy??), för det lär han göra och säger så själv på Instagram, kanske vi kommer se fler investeringar i svenska och utländska startups. En ny superängel, helt enkelt.

 

 

Podcasten ”Startup”

Bara för att påminna om att den nya säsongen av Startup dragit gång. Om du lyssnat tidigare vet du vad det handlar om, har du inte lyssnat tidigare rekommenderar jag att inleda med säsong 1 som handlar om bolaget bakom podcasten och deras startupresa.

 

 

 

Kränga ”humbugpiller”

Det har stormat rejält kring ”podd-drottningarna” Hanna Widell och Amanda Schulman den senaste veckan. Detta efter att de lanserat ett kosttillskott för kvinnor som bland annat kallats humbugpiller och bondfångeri. Frågan är om detta är början på slutet för influencer marketing, eller slutet på början. Fortsättning lär följa. 

 

 

Vad har du läst, tittat på eller lyssnat till den senaste tiden?

 

 

/Mikael Zillén
Seniorkonsult 
+46 762 13 00 40 | mikael.zillen (@) boxcomm.se
ConnectTwitter%20button | LinkedIn button

 

 

No Comments

Post a Comment

*

/* ]]> */