Favoritlänkar just nu: en Kinaspecial

Favoritlänkar just nu: en Kinaspecial

I ”Favoritlänkar just nu” samlar vi länkar till artiklar, klipp eller program som vi tittat på, läst eller lyssnat till den senaste veckan. Oftast är det nyproducerat material vi snappat upp, men ibland kan det vara sådant som flugit under vår radar ett tag. Alltid relevant, tycker vi i alla fall.

 

Veckans utgåva innehåller länkar om: Kinas Tech-industri, WeChat och Mobike.

 

 

China Tech Insights: Predictions for China’s tech industry 2017

Förra veckan rekommenderade vi Mary Meekers kolossalrapport Internet Trends 2017. Den rapporten innehöll ett litet segment om den kinesiska marknaden. För den som är intresserad av Kinas tech-scen och vill ha mer information, och vem vill inte det, så hittade jag rapporten ”Trends Predictions For Chinas’s Tech Industry in 2017”. Rapporten publiceras av China Tech Insights som är en del av Tencent. Den har några månader på nacken, men jag hörde om den nu i veckan i podcasten ”Analyse Asia with Bernard Leong”, och tycker att den är läsvärd.

Om du har funderingar på den kinesiska marknaden, om och hur man kan nå ut, kontakta oss gärna för ett möte med vår Kina-specialist Rachel Wu.

 

 

 

WeChat

På samma forum som ovanstående rapport återfinns, kan man hitta rapporten ”WeChat User & Business Ecosystem Report 2017”. WeChat har 889 miljoner aktiva användare per månad (MAU), vilket är nästan obegripligt, i synnerhet som vi i väst inte har någon större koll på vad WeChat faktiskt är. Rapporten ger en övergripande bild av WeChat, men om du är intresserad av att veta mer kontakta oss gärna för ett möte med vår Kina-specialist.

 

 

 

Mobike

Mobike, som är Kinas största cykeluthyrare, kommer till väst. Man kommer att lansera sin tjänst i engelska Manchester och Salford, men man hann inte först. Kinesiska Ofo hann lansera för en månad sedan i Cambridge. Det är intressant att se hur kinesiska bolag från den så kallade ”nya ekonomin” nu i allt större utsträckning börjar sin globala expansionsfas. Det här lär vi nog få se mycket mer av framöver, så fortsättning lär följa.

 

 

 

Vad har du läst, tittat på eller lyssnat till den senaste tiden?

 

 

/Mikael Zillén
Grundare & Seniorkonsult 
+46 762 13 00 40 | mikael.zillen (@) boxcomm.se
ConnectTwitter%20button | LinkedIn button

 

 

No Comments

Post a Comment

*

%d bloggare gillar detta: