Favoritlänkar just nu: Facebooks nya mission, Tim Ferriss om Reid Hoffmans 10 budord och Amazon

Favoritlänkar just nu: Facebooks nya mission, Tim Ferriss om Reid Hoffmans 10 budord och Amazon

I ”Favoritlänkar just nu” samlar vi länkar till artiklar, klipp eller program som vi tittat på, läst eller lyssnat till den senaste veckan. Oftast är det nyproducerat material vi snappat upp, men ibland kan det vara sådant som flugit under vår radar ett tag. Alltid relevant, tycker vi i alla fall.

 

Veckans utgåva innehåller länkar om: Fortsatta analyser av Amazons förvärv av Whole Foods, Facebook lanserar en ny mission och Tietos framtidsspaning och 10 budord för startups signerat Tim Ferriss och Reid Hoffman.  

 

 

Amazon – Whole Foods

Det fanns med länkar till Amazons – Whole Foods även förra veckan, men affären är så pass intressant att den får vara med även denna vecka.

 

Första länken kommer från Harvard Business Review ”The Amazon–Whole Foods Deal Means Every Other Retailer’s Three-Year Plan Is Obsolete” och länk nummer 2 är en artikel från Wall Street Journal ”Amazon’s Grocery Ambitions Spell Trouble for Big Food Brands

 

 

The 10 Commandments of Startup Success with Reid Hoffman

Två favoriter i samma podd. Tim Ferriss strukturerar om Reid Hoffmans podd ”Masters of scale” och skapar 10 budord för att lyckas med startups. Du hittar ”The Tim Ferriss Show” på i vanliga podd-kanaler eller så klickar du HÄR.

 

 

Facebook lanserar en ny mission

Det finns säkert många som tycker att ett företags mission inte är så relevant, jag är inte en av dem. I denna intervju av CNN kan du höra Mark Zuckerberg beskriva deras nya mission "To give people the power to build community and bring the world closer together."

 

 

Tietos Future Perspectives

Tieto genomförde ifjol och 2017 en studie med 500 nordiska chefer från ett brett spektrum av branscher om deras syn på framtiden. Dessa intervju- och enkätundersökningar utgör grunden för resultaten i studien Future Perspectives. Bland annat går det att läsa att fler än sju av tio tror att deras nuvarande affärsmodell blir förlegad inom fem år eller tidigare. Hur är det ställt med den digitala kompetensen?

 

Vad har du läst, tittat på eller lyssnat till den senaste tiden?

 

 

/Mikael Zillén
Grundare & Seniorkonsult 
+46 762 13 00 40 | mikael.zillen (@) boxcomm.se
ConnectTwitter%20button | LinkedIn button

 

 

No Comments

Post a Comment

*

%d bloggare gillar detta: