Lite gott & blandat: Förändrat medielandskap x2, nytt kommunikativt grepp? & S-town

Lite gott & blandat: Förändrat medielandskap x2, nytt kommunikativt grepp? & S-town

Vi har samlat några intressanta iakttagelser som vi snappat upp från veckan som gick. Lite om det förändrade medielandskapet, ett nytt sätt att lämna prognoser samt en ny podd-serie i 7 delar.

 

Bra om det nya medielandskapet

I lördagens avsnitt av Medierna i P1 berättas om 24 Journalistik, som sedan starten 2014 etablerat sig som en ny, relativt stor aktör på svensk mediemarknad. Men enligt uppgiftslämnare till programmet har framgången en baksida och Medierna berättar en historia om klickjakt och tveksamma kopplingar mellan annonsörer och journalistiken.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2795&artikel=6664708

 

Det nya medielandskapet 2

I mitten av februari blev det känt att finansmannen Mats Qviberg genom investmentbolaget Custos köper tidningen Metro. Internationellt är det i sig inget konstigt att affärsmän köper in sig i media, såväl Jeff Bezos (Amazon) och Warren Buffett har varit och är medieägare. Det var säkert många som blev överraskade av Qvibergs intåg i Metro, och ett eller annat höjt ögonbryn blev det nog också i veckan som gick när det blev klart att HQ Banks tidigare vd, Mikael König, tar över vd-rollen på Metro. Det är absolut ett nytt medielandskap när gamla bankdirektörer ska digitalisera och stöpa om ett medieföretag, det blir spännande utveckling att följa.

http://www.breakit.se/artikel/7097/darfor-tar-hq-banks-ex-vd-mikael-konig-over-metro-r-otroligt-revanschsugen

Nytt kommunikativt grepp från Pricer

Det börsnoterade bolaget Pricer lämnade en försäljningsprognos för 2017 i en platsannons, något man senare backat ifrån och kallat felaktig. Hur man än vrider och vänder på det handlar aktiemarknaden om förväntningar om framtiden, så vad man än säger så är det nog många som nu räknar med en omsättning över 1 miljard. Var det ett misstag eller ett helt nytt kommunikativt grepp att skapa förväntningar?

http://www.di.se/nyheter/gav-felaktig-prognos-i-en-platsannons/

 

Podcasten S-Town från American Life och Serial

Vana podcastlyssnare känner nog igen podd-serien Serial, vars första säsong är en av de mest lyssnade någonsin. I förra veckan släpptes alla avsnitt i en ny serie S-Town. Även om S-Town likt första säsongen av Serial tar sin utgångspunkt i ett mord finns det få likheter därutöver. För den som har tid rekommenderas de 7 avsnitten varmt.

https://stownpodcast.org/

 

Vad gjorde du för intressante iakttagelser förra veckan?

 

No Comments

Post a Comment

*

%d bloggare gillar detta: