Sveriges bästa IR-team finns hos Assa Abloy

Sveriges bästa IR-team finns hos Assa Abloy

När svensk finansmarknad tillfrågas om Sveriges bästa IR-team, toppar återigen Assa Abloy med Niklas Ribbing och Hedvig Wennerholm i en färsk enkätundersökning. Bland de positiva kommentarerna märks ”Frekvent, öppen och tydlig kommunikation. Proaktiv.” och ”World Class rakt igenom.”.

Listan toppas av de fyra bolag, Assa Abloy, Atlas Copco, Autoliv och Trelleborg som även hamnar högst i rankingen av storbolagens kommunikation.

Volvo lyckas inte försvara andraplatsen i föregående års ranking, utan hamnar i årets undersökning först på en delad 14:e plats. Detta tyder på att IR-teamet i år inte lyckats reda ut koncernens kommunikation, som uppfattas som bland annat ”diffus”, ”vilseledande” och ”rörig” av finansmarknaden.

Värt att nämna är att SEB, med IR-chef Ulf Grunnesjö, klättrar till femte plats från plats 10 i fjol. Även MTG och Boliden, båda med nya IR-chefer, har förbättrat sina placeringar och är betydligt mera uppskattade än kommunikationen för bolagen som helhet. Investerarna tycker även att SCA:s IR-team lett av Johan Karlsson gör ett hyggligt jobb trots att SCA tappat stort i kommunikationsrankingen.

IR-avd

Om du vill veta mer, hör gärna av dig!

Mikael Zillén, Box Communications, Telefon: 0762-130040, E-post: mikael.zillen (@) boxcomm.se

No Comments

Post a Comment

*

%d bloggare gillar detta: