Budskap som når ut, tänk “7-regeln”

Upprepa, budskap

Budskap som når ut, tänk “7-regeln”

När jag nyligen skrev om “3 budskap, 9 sekunder och 27 ord; den perfekta pitchen” lämnade jag ut det faktum att även om man har förfinat sin pitch kanske man inte uppnår de mål man satt upp.

 

 

Upprepa, budskap
 

Det kan naturligtvis bero på flera olika orsaker, men en vanlig anledning är att man måste upprepa budskapen många gånger innan de sätter sig hos målgrupperna. En gammal regel inom marknadsföring och kommunikation är den så kallade ”7-regeln”. Det är naturligtvis ingen exakt vetenskap men poängen med regeln är att budskap måste upprepas många gånger för att bryta igenom bruset och hamna på mottagarens radar. Och antalet är inte det viktigaste utan budskapen.

 

 

Bruset ökar konstant

 

Människor bombarderas dagligen av oerhörda mängder information; och det ökar hela tiden. Att våga upprepa sig är därför en nödvändighet för att få genomslag i sin kommunikation. Vi ser det dagligen i politiken där utryck som ”krona för krona”, ”vård, skola, omsorg” eller ”ordning och reda” upprepas om och om igen för att nå ut till väljarkåren. Eller inom reklamen där budskap om ”dryga diskmedel” upprepas om och om igen.

Att våga upprepa sig är viktigt. I kommunikation, framförallt i interaktionen människor emellan, kan det som avsändare efter ett tag kännas som om alla redan hört det man har sagt. Så är det naturligtvis inte och det gäller att tänka med ett utifrån och in perspektiv. Dessutom om du har riktigt bra budskap, enligt principen ”3/9/27”, blir det mycket enklare att upprepa dessa under en lång period. Och det behövs.

 

 

En gång, ingen gång

 

Att få in en artikel, eller ett inslag, i någon av de större mediehusens publikationer är alltid en bedrift. Men det får aldrig ses som slutmålet utan som en del av resan. För om det ”enbart” blir en artikel är risken stor att uppmärksamheten uteblir; en nyhet måste följas av fler eller klonas och användas i flera kanaler.

 

Summa summarum: Upprepa bra budskap många gånger i alla relevanta kanaler! Och kom ihåg att du kommer att tröttna på dina budskap lååångt innan någon annan gör det så var inte rädd för upprepningar.

 

Frågor?

 

 

 

/Mikael Zillén, Grundare & Senior Rådgivare
+46 762 13 00 40 | mikael.zillen (@) boxcomm.se
ConnectTwitter%20button | LinkedIn button

 

Missa inga inlägg, prenumerera!

* indicates required
No Comments

Post a Comment

*

/* ]]> */