Favoritlänkar just nu: Facebook äter Snapchats lunch, fondförvaltare till Twitter, Amazon mm

Favoritlänkar just nu: Facebook äter Snapchats lunch, fondförvaltare till Twitter, Amazon mm

I ”Favoritlänkar just nu” samlar vi länkar till artiklar, klipp eller program som vi tittat på, läst eller lyssnat till den senaste veckan. Oftast är det nyproducerat material vi snappat upp, men ibland kan det vara sådant som flugit under vår radar ett tag. Alltid relevant, tycker vi i alla fall.

 

Veckans utgåva innehåller länkar om: Snapchats strategi, Twitter, Nyhetsbyråer, Marc Andreessen, Amazon firar 20 år samt Alex Inc.

 

Kan Snapchat överleva om Facebook kopierar deras produkter?

Intressant artikel från Harvard Business Review, HBR, om behovet av ”value proposition, business model and a strategy” sett ur Snapchats perspektiv. Och frågan de ställer sig är om Snapchat har en strategi. Den ödesmättade rubriken lyder: ”Can Snapchat Survive If Facebook Copies All Its Best Features?

 

 

The buy side discovers Twitter

Bloomberg rapporterade i veckan om två större fondförvaltare på Wall Street som tagit steget ut på Twitter. Jeff Gundlach är grundare och vd för obligationsjätten Doubleline och Ray Dalio är chef för världens största hedgefond Bridgewater Associates. Det finns några exempel på svenska förvaltare som twittrar regelbundet men detta kanske sätter igång en ny trend. Traders och mäklare finns redan på plats och om fondförvaltarna kommer är det väl bara börsbolagen och dess vd:ar som saknas. Hur många de är kommer vi snart att återkomma till.

 

 

 

På temat Twitter; Why is Twitter betting big on live video?

I senaste utgåvan av Recodes podcast “To embarrassed to ask” tar man upp frågan om live video med utgångspunkt i att Twitter satsar stort på detta. Med tanke på att alla de stora drakarna, likväl som det nyligen börsnoterade svenska Bambuser, vill var i detta segment är detta ett intressant avsnitt. Ett citat från podden kanske kan ge en fingervisning om innehållet:

“The broadcasters love live; advertisers love live; people who are in the business of selling live love live; and there are a handful of times where we want to watch the same thing at the same time, but almost never!” – Peter Kafka, redaktör Recode.

 

 

 

Nyhetsbyråer om sociala medier

En av våra favoriter i förra veckan ett inlägg vi själva bidrog med. Varje år i maj genomför vi en kartläggning av börsbolagens och dess vd:ars engagemang i sociala medier. För att skapa lite mer förståelse för hur finansiell information används i sociala medier ställde vi några frågor om sociala medier till nyhetsbyråerna Direkt och Finwire.

 

 

Intervju med Marc Andreessen

Den alltid så underhållande och insiktsfulle ”super-VC:n” Marc Andreessen intervjuas i A16z podcast. Mer behöver inte sägas.

 

Om fenomenet Amazon – 20 år som noterat bolag

Eftersom det gått 20 år sedan Amazons notering den 15 maj 1997 så har det rapporterats flitigt om bolaget under den senaste veckan. Amazon har sedan börsintroduktionen gått från en värdering om 438 miljoner dollar till dagens 460 miljarder dollar, bara en sån sak.   

 

Nedan är två artiklar kring detta som vi rekommenderar.

 

Amazon’s epic 20-year run as a public company, explained in five charts

20 years after IPO: How Amazon came to dominate books, electronics and the cloud

 

 

 

Till sist: Alex Inc.

Vi har tidigare rekommenderat podden StartUp från Gimlet Media och då i synnerhet den första säsongen som handlade om hur Alex Blumberg startade mediebolaget Gimlet. Snart kommer tv-serien baserad på just säsong ett. Nedan är den trailer som släpptes i veckan:

 

 

 

 

Vad har du läst, tittat på eller lyssnat till den senaste tiden?

 

 

/Mikael Zillén
Seniorkonsult 
+46 762 13 00 40 | mikael.zillen (@) boxcomm.se
ConnectTwitter%20button | LinkedIn button

 

 

No Comments

Post a Comment

*

/* ]]> */