Noteringstorkan ett minne blott?

Noteringstorkan ett minne blott?

Sveriges Finansanalytikers Förening, SFF, bjöd på höstmingel på torsdagskvällen i gamla biografen Astoria på Nybrogatan i Stockholm. Pontus Herin frågade ut Olof Stenhammar och Nicklas Storåkers, den senare numera arbetssökande. Självklart kom noteringstorkan upp på agendan. Stenhammar svarade med seniorens avslappnade attityd: ” Det här har vi sett tidigare, det går upp och ner”. Storåkers var överväldigande positiv och menade att Stockholm kommer att få se ett stort antal noteringar inom det närmaste året. Orsaken menade han, är riskkapitalbolagens höga avkastningskrav.

SFF - Sveriges Finansanalytikers Förening

Det är mycket prat nu om att noteringstorkan snart är ett minne blott och på en del låter det som om det kommer en flodvåg av IPOer. Och som någon konstaterade i vimlet, man ska inte underskatta psykologin i detta. Säger tillräckligt många samma sak så blir det en sanning.

Visst behöver Stockholmsbörsen några nya noteringar som energiinjektion. Och de måste göras bra. Vårt medskick till de bolag som nu funderar på en notering är att  starta förberedelserna i god tid och att också ta med kommunikationsaspekterna. Att vara väl förberedd också inom kommunikationsområdet sparar tid och energi och skapar bättre förutsättningar för en lyckad notering, också sett på längre sikt.

 

(Läs gärna också: Några handfasta råd inför en börsnoteringsprocess, som vi nyligen publicerade.)

 

No Comments

Post a Comment

*

/* ]]> */