Vilka frågor kommer Aktiespararna att driva på årsstämmorna 2021?

Årsstämma, Årsstämmor, Aktiespararna, Box Communications, rådgivning, stämmofrågor

Vilka frågor kommer Aktiespararna att driva på årsstämmorna 2021?

Även i år har vi ställt frågan till Aktiespararna om vilka frågor de ska driva på årsstämmorna. Tidigare år har Aktiespararna ofta haft tre fokusfrågor, som exempel kan nämnas förra året då frågorna handlade om digitala stämmor/hybridstämmor, bemyndigande om riktade emissioner i de mindre bolagen samt valberedningar.

 

Av naturliga skäl har Aktiespararna i år valt att fokusera på enbart en fråga som kopplar till både covid-19 och förra årets fråga om digitala stämmor/hybridstämmor.

 

 

Årets fråga är: Stämmornas genomförande

 

Sverre Linton, Aktiespararnas chefsjurist, svara så här:

”Vi har valt att fokusera på en fråga i år och det är stämmornas genomförande. Vi ställer oss mycket kritiska till de rena ”poststämmor” som de tillfälliga reglerna tillåter utan önskar istället att bolagen genomför sina stämmor digitalt eller i alla fall med någon möjlighet till interaktion mellan aktieägare och bolaget. Allra helst i realtid i samband med stämman (som till exempel Getinge, Saab och att ett par till) eller genom ett digitalt event i nära samband med stämman (som exempelvis Ericsson).”

 

Eftersom Aktiespararna redan före pandemin drev frågan om digitala stämmor/hybridstämmor för att möjliggöra för fler aktieägare att följa och delta på stämmorna lär även årets fråga följa med framöver. På samma sätt som digitala möten blivit vardagsmat kommer nog aktieägare framöver att förvänta sig möjligheten att delta på årsstämmor digitalt och i en förlängning även att man erbjuds möjligheten att rösta på distans i realtid.

 

 

Här kan du läsa om förra årets frågor.

 

 

/Mikael Zillén, Grundare & Senior Rådgivare
+46 762 13 00 40 | mikael.zillen (@) boxcomm.se
ConnectTwitter%20button | LinkedIn button

Prenumerera!

* indicates required
No Comments

Post a Comment

*

/* ]]> */