Favoritlänkar just nu: Mary Meekers spaningar, tidningen Chef och börs-vd:ar på Twitter

Favoritlänkar just nu: Mary Meekers spaningar, tidningen Chef och börs-vd:ar på Twitter

I ”Favoritlänkar just nu” samlar vi länkar till artiklar, klipp eller program som vi tittat på, läst eller lyssnat till den senaste veckan. Oftast är det nyproducerat material vi snappat upp, men ibland kan det vara sådant som flugit under vår radar ett tag. Alltid relevant, tycker vi i alla fall.

 

Veckans utgåva innehåller länkar om: Internet Trends 2017, vår egen kartläggning och ranking av börs-vd:ar på Twitter samt en artikel från tidningen Chef.

 

Den legendariska Mary Meekers årliga genomgång av trender på Internet

Mary Meeker är en av världens mest kända analytiker. Hon jobbade länge på investmentbanken Morgan Stanley, men har sedan 2010 varit på VC-bolaget Kleiner Perkins. Årligen presenterar hon en rapport över de internettrender hon identifierat. Egentligen hade denna rapporter varit full tillräcklig som veckan länk, presentationen är nämligen hela 355 sidor lång.

 

För de som är intresserade av den digitala framtiden, vilket borde vara i stort sett alla, så är det mycket givande läsning. Vad rapporten innehåller kan du se nedan. Hur Sverige kommer att påverkas, direkt eller indirekt, av denna utveckling beskrivs inte i denna rapport (det kan vi diskutera vid annat tillfälle) men tre omnämnanden med svenska kopplingar hittade jag. Zlatan nämns i samband med hur dataspelande hjälpt honom hitta nya ”moves på fotbollsplanen (s 124), telefonboksappen Truecaller (s 247) omnämns bland mest nedladdade appar i Indien och mest utrymme får naturligtvis vårt tech-flaggskepp Spotify (s 157 – 159).

 

 

 

 

Börs-vd på Twitter

I förra veckan publicerade vi vår årliga kartläggning av hur börsbolagen och dess vd:ar kommunicerar på Twitter. 47 procent av totalt 305 börsbolag har ett twitterkonto för företagsnyheter och vi lyckades identifiera 34 vd:ar med ett twitterkonto. Dessa rankades i tre olika topplistor; Large Cap, Mid Cap och Small Cap.

 

På samma tema: Chefer, dags att vakna på sociala medier

En artikel i tidningen Chef lyfter fram frågan om chefernas låga aktivitetsnivå på sociala medier kan vara ett problem. ”Experterna”, Frida Boisen och undertecknad som intervjuas i artikeln, tycker i alla fall det.

 

Vad har du läst, tittat på eller lyssnat till den senaste tiden?

 

 

/Mikael Zillén
Grundare & Seniorkonsult 
+46 762 13 00 40 | mikael.zillen (@) boxcomm.se
ConnectTwitter%20button | LinkedIn button

 

 

No Comments

Post a Comment

*

%d bloggare gillar detta: