Vinnarintervju 2019 Small Cap – Christian Kinch, Bactiguard

Vinnare, twitter, börs-vd, Christian Kinch, Bactiguard

Vinnarintervju 2019 Small Cap – Christian Kinch, Bactiguard

Precis som föregående år avslutar vi vår kartläggning av de twittrande börs-vd:arna, eller bossarna på Twitter som någon uttryckte det, med en vinnarintervju.

 

Tidigare har vi valt att publicera alla intervjuer samlat, men det gör vi inte i år. Anledningen till detta är att vi har breddat underlaget till att, utöver bolag noterade på Nasdaq Stockholms huvudlista, även inkludera bolag på First North, NGM och Spotlight.

Varför kartlägga twittrande vd:ar?

Ända sedan starten av Box Communications för snart 10 år sedan, då den digitala transformationen ännu var i sin linda, har vi följt hur de nya digitala kanalerna påverkar bolagens kommunikation. Med lång erfarenhet från finansbranschen kunde vi se att i synnerhet börsbolagen och dess vd:ar lever i en extra intressant och utsatt miljö när information sprids snabbare och snabbare till i stort sett alla intressenter samtidigt.

 

Det finns naturligtvis risker med att ge sig ut i de sociala kanalerna, men möjligheterna är enorma och att inte finnas digitalt är enligt vår mening en betydligt större risk som på sikt kan påverka affären negativt. Eller som Daniel Daboczy, vd för Fundedbyme, säger i sin intervju ”bolag som inte är sociala kommer att halka efter, både externt och internt.”

 

Kartläggningen gör vi för att lyfta fram goda förebilder som förhoppningsvis kan vara en inspiration för andra att ta efter. Vår ambition är att efter sommaren anordna ett seminarium, förhoppningsvis med några av vinnarna, för att kunna diskutera lite mer på djupet såväl positiva som negativa erfarenheter.

Motiveringen - vinnare small cap

Christian Kinch ( @Christiankinch), Bactiguard Holding AB

Christian har abonnerat på förstaplatsen de senaste åren och han är verkligen en digital förebild som andra ledande befattningshavare kan titta på för inspiration och vägledning. Christian berättar naturligtvis om Bactiguard och branschen, men är även privat och delar gärna med sig av intressanta händelser inom såväl svensk som internationell tennis. Vi säger bara game, set and match och ett stort grattis i år igen!

Vinnarintervjun - Christian Kinch

 

1) Vad är de mest positiva aspekterna av att vara en twittrande vd 2019?

Att twittra har blivit en så naturlig del av min och Bactiguards vardag att jag inte reflekterar över det längre. Det ger inspiration och insikter och jag delar med mig av mina personlig tankar, både vad som händer i Bactiguard, mitt eget liv och världen - stort som smått.

 

2) De negativa?

Jag ser egentligen inga negativa aspekter, utom möjligen att bli lite styrd i sin nyhetskonsumtion, men det kompletterar jag via andra kanaler.

 

3) Många vd:ar ser regelverket MAR som en ursäkt till att inte kommunicera via Twitter, hur har det påverkat ditt twittrande?

Det har inte påverkat mig alls. Oavsett kanal måste man alltid följa MAR i sin kommunikation när bolaget är börsnoterat.

 

4) Tillgänglighet är en annan fråga som oroar många, hur ser du på det?

Det blir en del av vardagen och ett naturligt sätt att kommunicera. Som VD förväntar sig omvärlden att du är mer eller mindre tillgänglig dygnet runt, oavsett kanal.

 

5) Vilken typ av inlägg får du mest reaktioner på?

Svårt att säga eftersom jag blandar företagsrelaterade och personliga inlägg. Men om jag skulle ge något råd är det att våga vara personlig i dina kommentarer, att bara vidarebefordra andras inlägg ger inget mervärde och väldigt få reaktioner.

 

6) Slutligen, om en vd funderar på att börja twittra, har då några bra råd för vad som krävs för att komma igång?

Börja med att följa andra, sök inspiration och bestäm dig för hur du vill använda kanalen. Börja i det lilla, det du känner dig bekväm med och utöka gradvis din komfortzon. Våga vara personlig utan att bli privat!

 

7) Några andra funderingar kring ditt twittrande?

”Ja – varje dag ett bolag väntar är en förlorad dag av erfarenhet.”

Länkar till topplistor och andra vd-intervjuer:

Large Cap      Intervju med Johan Dennelind

Mid Cap         Intervju Klaus-Anders Nysteen

Small Cap      Intervju med Christian Kinch

First North     Intervju Anders Fogelberg

NGM              Intervju med Daniel Daboczy

Spotlight

 

Om du har några frågor eller vill ha mer information, kontakta:

 

/Mikael Zillén, Vd & Senior Rådgivare
+46 762 13 00 40 | mikael.zillen (@) boxcomm.se
ConnectTwitter%20button | LinkedIn button

 

Missa inga inlägg, prenumerera!

* indicates required
No Comments

Post a Comment

*

/* ]]> */