Börs-vd:ar på Twitter – topplistorna 2021

börs-vd, twitter, digital, Sociala medier, IR

Börs-vd:ar på Twitter – topplistorna 2021

I år är det åttonde året i rad som Box Communications kartlägger börsbolagen och dess vd:ars aktiviteter på Twitter.

 

Det är vår övertygelse att förr eller senare kommer ett digitalt ledarskap att bli en strategiskt viktig framgångsfaktor, inte bara för den enskilde individen utan för hela organisationen. Potentialen är enorm och riskerna för att stå utanför ökar för varje dag. Man behöver inte ha ambitionen att vinna ett presidentval eller finansiera rymdresor och elbilar, att slå konkurrenterna vid nästa affär eller attrahera den bästa kandidaten kan vara nog så viktiga.

 

Exakt vilka kanaler som kommer att vara mest relevanta framöver vet vi inte, men just nu är Twitter ett mycket bra verktyg för att skapa ett mer kontinuerligt informationsflöde i tillägg till regulatoriska pressmeddelanden och övrig information. Nyckelorden här är kontinuerligt informationsflöde, och det är där bolagens vd kan spela en viktig roll.

 

Att synas och knyta nya kontakter kommer fortsatt att vara mycket viktigt trots att möjligheterna till fysiska möten begränsas av såväl reseförbud som social distansering. Det krävs helt enkelt nya arbetssätt, något som de twittrande börs-vd:arna i olika grad visar prov på.

 

Det totala antalet börs-vd:ar med ett twitterkonto uppgår till 158. Flest i såväl absoluta tal som i förhållande till antal bolag återfinns på First North Growth Market. Rankingen baseras på en rad parametrar som vi stoppar in i vår modell samt närmare analys av respektive konto vid behov. Nedan återfinns årets 5 toppnoterade vd:ar för respektive lista. Övriga 133 vd:ar hamnar på en hedrande delad sjätteplats och får helt enkelt sikta på att bli lite bättre tills nästa år.

 

 

 

Nasdaq Stockholm Large Cap

Förra året efterlyste vi lite mer eget material från Rikard Josefson för att han skulle ta sig upp i topp. Det har han hörsammat i år, så även om Ola Rollén fortsätter att leverera så var det Rikard som drog det längsta strået. Ola får med andra ord nöja sig med en andra plats. I år har vi lite nya namn på topplistan; Ilja Batljan är trea, Hans Sohlström kommer in på fjärde plats och Oscar Werner tar femte platsen. För att någon av dessa tre ska kunna utmana Rikard och Ola till en placering i yttersta toppen krävs det ganska mycket, vi får se nästa år. Tills dessa är det Rikard Josefsson som titulera sig vinnare av årets börs-vd på Twitter i kategorin Large Cap.

 

 1. Rikard Josefson, Avanza (@RikardJosefson)
 2. Ola Rollén, Hexagon (@OlaRollen)
 3. Ilija Batljan, Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (@ilija_batljan)
 4. Hans Sohlström, Ahlstrom-Munksjö Oyj (@HansSohlstrom)
 5. Oscar Werner, Sinch (@OscarWern)

 

Läs gärna vinnarintervjun med Rikard Josefson, Avanza Bank.

 

 

Nasdaq Stockholm Mid Cap

Det är nykomlingarnas år på Mid Cap-listan i år. Att det skulle bli tronskifte stod med all tydlighet klart när förra årets vinnare Klaus-Anders Nysteen nyligen fick lämna jobbet som vd för Hoist Finance. Klaus-Anders lämnar dock med fin svit; han var i topp de senast två åren och kom som ”Rookie of the year” in på andra plats året innan dess. På första plats i år har vi Erik Gatenholm från CELLINK som förra året förde en anonym tillvaro på First North, men har i och med flytten till huvudlistan blommat ut som twittrare, vilket räckte till en första plats. Maria Hedengren från Readly var inte på börsen för ett år sedan, men hon har verkligen fått en bra start. Lite mer engagemang och första platsen kan bli hennes nästa år. Även Cecilia Edström är en nykomling på Mid Cap-listan, men hon var på pallen redan förra året med då återfanns Bactiguard på Small Cap-listan. G5 Entertainments Vladislav tog sig in på topp tre förra året, men har i all den nya konkurrensen tappat en placering. Vi får se om han kan jobba sig uppåt igen till nästa år. Mark Jensen kniper femte platsen och det kommer krävas lite mer aktivitet för att han ska nå upp till första platsen som han företrädare nådde för några år sedan.

 

 1. Erik Gatenholm, CELLINK AB (@egatenholm)
 2. Maria Hedengren, Readly International AB (@MHedengren)
 3. Cecilia Edström, Bactiguard Holding AB (@EdstromCecilia)
 4. Vladislav Suglobov, G5 Entertainment AB (@VSuglobov)
 5. Mark Jensen, Ambea AB (@fmarkjensen)

 

Läs gärna vinnarintervjun med Erik Gatenholm, CELLINK.

 

 

Nasdaq Stockholm Small Cap

Stefan K Persson tog hem andra platsen förra året och då skrev vi att steget upp till första inte är så stort. Vad som krävdes var lite mer visibilitet och så blev det också. Pål Ryfors fick i år se sig passerad, men det var verkligen ett målfoto så vi kanske får se honom tillbaka tronen nästa år. Striden kommer nog bli hård nästa år för även om Tobias Sjögren, Adam I. Lundin och Johan Strid ligger en bit efter toppen kan de med lite mer intensitet förflytta sig uppåt på listan till nästa år.

 

 1. Stefan K Persson, Precise Biometrics AB (@StefanKPersson1)
 2. Pål Ryfors, Episurf Medical AB (@palryfors)
 3. Tobias Sjögren, Starbreeze AB (@tobiassjogren)
 4. Adam I. Lundin, Josemaria Resources Inc. (@AdamLundin5)
 5. Johan Strid, Prevas AB (@johanstridlomma)

 

Läs gärna vinnarintervjun med Stefan K Persson, Precise Biometrics.

 

 

Nasdaq Stockholm First North Growth Market  

- ”If you can make it there you can make it anywhere”

 

Det är ganska passande att det är på First North Growth Market som de flesta twittrande vd:arna återfinns. Det innebär också att det är den absolut svåraste listan att slå sig in i topp fem. Vi har följt Anders Storm och Sivers under flera år. Förra året hamnade han precis utanför listan, men trots ett otroligt starkt gäng twittrare var det i år ingen tvekan om vem som är herre på täppan. Vi kan verkligen rekommendera andra vd:ar att titta på det Anders om man behöver inspiration. Detsamma gäller även årets, och förra årets, två Anders Fogelberg. Det är otroligt intressant att följa FlexQubes resa genom Anders twittrande. Även Christopher Kingdon, Richard Paxman och Ebba Ljungerud har verkligen levererat – alla hade legat i topp på de flesta andra listorna. Så det är bara att fortsätta som ni gör så kan det innebära bättre placering nästa år.

 

 1. Anders Storm, Sivers Semiconductors AB (@StormSivers)
 2. Anders Fogelberg, FlexQube AB (@Vastkusttradern)
 3. Christopher Kingdon, Adventure Box Technology AB (@CHKingdon)
 4. Richard Paxman, Paxman AB (@RichPaxman)
 5. Ebba Ljungerud, Paradox Interactive AB (@ebbalj)

 

Läs gärna vinnarintervjun med Anders Storm, Sivers Semiconductors AB.

 

 

Spotlight Stock Market

Torbjörn är den enda vd som behåller första platsen från förra året. Med en fortsatt mycket aktiv, och viktig, kommunikation kring frågor som berör Covid-19 och de undersökningar som Novus gör var detta det mest självklara valet i år. Jeppe Krog Rasmussen och DanCann Pharma är en ny bekantskap, inte konstigt då bolaget noterade i höstas. Det bara för Jeppe att köra på i samma tempo så kanske han kan rå på Torbjörn nästa år. Jon Karlung är alltid uppe i topp, enligt oss är hans och Bahnhof ständiga kamp för integritet och säkerhetsfrågor på nätet alltid viktiga frågor och därmed värt en topplacering. Med tre starka twittrare i topp kommer det att krävas ganska mycket för Ricky och Fredrik att lyfta till nästa år, men inget är ju omöjligt, eller hur?

 

 1. Torbjörn Sjöström, Novus Group (@t_sjostrom)
 2. Jeppe Krog Rasmussen, DanCann Pharma (@KrogJeppe)
 3. Jon Karlung, Bahnhof (@JonKarlung)
 4. Ricky Helgesson, Beyond Frames (@RickyHelgesson)
 5. Fredrik Jonsson, Alteco (@FredrikJonsson8)

 

Läs gärna vinnarintervjun med Torbjörn Sjöström, Novus Group.

 

 

Nordic Growth Market (NGM)

Engagemanget bland vd:arna på NGM har väl varit lite si och så där de senaste åren; listan har egentligen bara haft två deltagare som växlat i topp. I år har det verkligen hettat till. Det är ett jämnt fält där Roberto García Martínez från Eurobattery Minerals drog längsta strået och där Henrik Nyström från Star Vault var klar tvåa. Förra årets etta Fredrik Lunderberg behöver steppa upp lite grann för att återta första platsen. Även Klas Arvidson och Pontus Nobreus har en liten hemläxa att göra för att ta sig uppåt på listan till nästa år.

 

 1. Roberto García Martínez, Eurobattery Minerals (@Roberto_GarMar)
 2. Henrik Nyström, Star Vault (@HenrikWNystrom)
 3. Fredrik Lundberg, News55 (@LFLundberg)
 4. Klas Arvidson, Raytelligence (@KlasArvidson)
 5. Pontus Nobréus, Glycorex Transplantation B (@PNobreus)

 

Läs gärna vinnarintervjun med Roberto García Martínez, Eurobattery Minerals.

 

Om du vill veta mer om undersökningen eller funderar på hur du ska komma igång eller få ditt engagemang i sociala medier att lyfta hör gärna av dig för en kostnadsfri digital konsultation. Läs gärna också: "Den digitala vd:n visar vägen in i framtiden".

 

 

Vill du veta mer, kontakta:

Mikael Zillén, Grundare & Senior Rådgivare
+46 762 13 00 40 | mikael.zillen (@) boxcomm.se
ConnectTwitter%20button | LinkedIn button

Prenumerera!

* indicates required
No Comments

Post a Comment

*

%d bloggare gillar detta: