Vinnarintervjuerna – Börs-vd:ar på Twitter 2021

Vinnarintervjuerna, Börs-vd:ar på Twitter

Vinnarintervjuerna – Börs-vd:ar på Twitter 2021

Som traditionen bjuder avslutar vi vår årliga kartläggning och ranking av de twittrande börs-vd:ar med en vinnarintervju. Vi presenterar intervjuerna i de kategorier som ingår i kartläggningen, med bidrag från Large Cap, Mid Cap, Small Cap, First North, NGM samt Spotlight Stock Market.

Varför kartlägga twittrande vd:ar?

 

Ända sedan starten av Box Communications för dryga 10 år sedan, då den digitala transformationen ännu var i sin linda, har vi följt hur de nya digitala kanalerna påverkar börsbolagens kommunikation. Med lång erfarenhet från finansbranschen kunde vi se att i synnerhet börsbolagen och dess vd:ar lever i en extra intressant och utsatt miljö när information sprids snabbare och snabbare till i stort sett alla intressenter samtidigt.

 

Den pågående pandemin, som förhoppningsvis snart är över, har accelererat den digitala omställningen ytterligare. Så i takt med att allt fler har vant sig med att kommunicera digitalt, oavsett det sker via ljud, bild, film eller text, så kommer trycket att öka på företag att inte bara vara digitala internt utan faktiskt inkorporera det i all kommunikation. Och för att få snabb intern acceptans och ett stort externt genomslag är det oerhört viktigt att ledningen visar vägen, och där kan Twitter fungera som ett startskott. Som vi nyligen skrev i texten "Den digitala vd:n visar vägen in i framtiden" så kommer det bli allt viktigare med äkta och genuin kommunikation för att bryta igenom bruset, och vem är väl då bättre lämpad att fungera som bolagets influencer än dess vd?

 

 

Den här kartläggningen gör vi för att lyfta fram goda förebilder som förhoppningsvis kan vara en inspiration för andra att ta efter.

 

Årets frågor

 

  1. kan du kort berätta om dig själv och bolaget du är vd för?
  2. Hur kom du i gång med Twitter?
  3. Vilken var din största utmaning?
  4. Ser du några affärsmässiga fördelar?
  5. nackdelar?
  6. Hur mycket dialog har du med sina följare?
  7. Hur tycker du att klimatet på Twitter är?
  8. Hur mycket tid lägger du på ditt twittrande?
  9. Vad är dina bästa tips för den vd:n som ännu inte kommit i gång eller bara gjort några mindre försök?
Vinnarintervjuerna

Rikard Josefson (@RikardJosefson), Avanza Bank 

Förra året efterlyste vi lite mer eget material från Rikard för att han skulle ta sig upp i topp. Det har han hörsammat i år, så även om Ola Rollén fortsätter att leverera så var det Rikard som drog det längsta strået. Att Rikard är närvarande och lyssnade är ytterligare egenskaper som gör att han hamnar i topp. ”Keep up the good work” och grattis säger vi.

Erik Gatenholm (@egatenholm), CELLINK

Det är nykomlingarnas år på Mid Cap-listan i år. Att det skulle bli tronskifte stod med all tydlighet klart när förra årets vinnare Klaus-Anders Nysteen nyligen fick lämna jobbet som vd för Hoist Finance. På första plats i år har vi Erik Gatenholm från CELLINK som förra året förde en anonym tillvaro på First North, men har i och med flytten till huvudlistan blommat ut som twittrare, vilket räckte till en första plats. Följ Erik (länk ovan) för spännande insikter om utvecklingen inom "bioconvergence". Bra jobbat och grattis till första platsen!

Stefan K Persson (@StefanKPersson1), Precise Biometrics AB

Stefan K Persson tog hem andra platsen förra året och då skrev vi att steget upp till första inte var så stort. Vad som krävdes var lite mer visibilitet och så blev det också. Med andra ord så lever Stefan som han lär, han var själv nyckeln till sin framgång, precis som Precise Biometrics devis "You are the key". Grattis!

 

 

 

Anders Storm (@StormSivers), Sivers Semiconductors AB

Att ta sig upp till toppen på First North är en verkligen en bedrift, konkurrensen är stenhård. Man kan verkligen säga "”If you can make it there you can make it anywhere”. Vi har följt Anders Storm och Sivers under flera år. Förra året hamnade han precis utanför listan, men trots ett otroligt starkt gäng twittrare var det i år ingen tvekan om vem som är herre på täppan. Vi kan verkligen rekommendera andra vd:ar att titta på det Anders gör om man behöver inspiration. Vi passar på att gratulera Anders till topplaceringen, men också den flytt till Nasdaq Stockholms Main Market som bolaget nyligen gjorde. Nästa år konkurrerar Anders med vd:arna på Mid Cap-listan.

Torbjörn Sjöström (@t_sjostrom), Novus Group

Torbjörn var den enda vd:n som behöll första platsen från 2020. Med en fortsatt mycket aktiv, och viktig, kommunikation kring frågor som bland annat berör Covid-19 och de undersökningar som Novus gör kring detta var Torbjörn det mest självklara valet i år. Grattis till första platsen!

Roberto García Martínez (@Roberto_GarMar), Eurobattery Minerals

Engagemanget bland vd:arna på NGM har väl varit lite si och så där de senaste åren; listan har egentligen bara haft två deltagare som växlat i topp. I år har det verkligen hettat till. Det är ett jämnt fält där Roberto García Martínez från Eurobattery Minerals drog längsta strået och där Henrik Nyström från Star Vault var klar tvåa. Roberto García skriver om den elektriska revolutionen och batterimineralen, områden med en spännande framtid. Vi säger grattis!

Läs gärna också:

Topplistorna

 

Om du vill veta mer om undersökningen eller funderar på hur du ska komma igång eller få ditt engagemang i sociala medier att lyfta hör gärna av dig för en kostnadsfri digital konsultation.

 

/Mikael Zillén, Vd & Senior Rådgivare
+46 762 13 00 40 | mikael.zillen (@) boxcomm.se
ConnectTwitter%20button | LinkedIn button

 

Missa inga inlägg, prenumerera!

* indicates required
No Comments

Post a Comment

*

%d bloggare gillar detta: